Slučaj koji je sve šokirao: Mirela Dedić dobila 13 godina zbog smrti dvogodišnje kćerke

Majka dvogodišnje Nikoll Dedić iz Nove Gradiške koja je od posljedica teških ozljeda preminula 4. aprila 2021. godine u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u srijedu je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno osuđena na 13 godina.

S druge strane, otac djevojčice osuđen je na sedam godina robije.

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu danas je objavljena nepravomoćna presuda u suđenju roditeljima malene Nikoll (2) iz Nove Gradiške koja je prošle godine tragično preminula na Uskrs zbog stravičnih ozljeda glave.

Roditelji Nikoll proglašeni su krivima po svim tačkama optužnice! Majci je određen zatvor u trajanju od 13 godina, a ocu 7 godina, prenosi N1.

Svaka presuda u sebi nosi poruku”, kazao je sudija i naveo da je to prvostepena odluka, te da postoji pravo na žalbu.

Majku se tereti da je gurnula djevojčicu

Suđenje se odvijalo iza zatvorenih vrata.

Podsjetimo, Visoki kazneni sud je prošle godine priopćio kako se 27-godišnjak tereti da je zajedno sa svojom 24-godišnjom suprugom grubo zanemarivao dužnost podizanja svojih dvoje djece koju su zlostavljali od novembra 2020. do kraja marta 2021. godine.

Prema optužnici, dječaku od 4,5 godine i dvoipogodišnjoj Nikoll su nanosili fizičku bol i psihičku nelagodu.

Sina su često kažnjavali šamaranjem i omalovažavanjem, dok djevojčici, koja se tek vratila iz udomiteljske obitelji, nisu pružili dodatnu podršku i skrb te su je kažnjavali šibom i šamarima, ostavljajući je noću samu u dnevnom boravku, zbog čega je Nikoll bila u strahu, dodao je apelacijski sud.

Majka se tereti da je 31. marta snažno odgurnula Nikoll koja je pri padu udarila zatiljkom glave i četiri dana kasnije preminula od zadobijenih ozljeda mozga, nadodao je Visoki kazneni sud.

Djevojčicu Nikoll iz okolice Nove Gradiške je 31. marta ujutro u tamošnju bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo.

Liječnici su pokušali reanimirati dijete, a s obzirom na težinu ozljeda djevojčicu su istog dana prevezli u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti.

Porodica iz koje potječe djevojčica od prije je poznata novogradiškom Centru za socijalnu skrb.

Djevojčica Nikoll je bila kod udomitelja više od godinu dana, a centar je na zahtjev roditelja vratio u biološku obitelj.