Stižu nam oblaci koji donose veću promjenu vremena

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Naoblačenje s juga očekuje se tokom noći na petak. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i deset, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko sedam, a najviša dnevna oko 24 stepena.

U petak, sutra, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab većinom južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepena.

U subotu u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

U nedjelju 8. maja bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Posavini i Krajini se ne očekuju padavine.

Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 17 do 23, u Hercegovini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 26 stepeni.

U ponedjeljak 9. maja umjereno oblačno vrijeme, a poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi.

Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.