U požaru u senegalskoj bolnici 11 novorođenčadi izgubilo živote, uzrok vjerovatno kratki spoj

Senegalski predsjednik Macky Sall izjavio je sinoć da je 11 novorođenčadi izgubilo živote u požaru na odjelu neonatologije regionalne bolnice u gradu Tivaouaneu.

Ovaj grad se nalazi oko 120 kilometara istočno od glavnoga grada Dakara.

Upravo sam s bolom i zaprepaštenjem doznao da je 11 novorođenčadi izgubilo živote u požaru koji se dogodio na odjelu za neonatologiju bolnice”, napisao je Sall u tvitu ne dajući detalje o požaru.

Njihovim majkama i njihovim porodicama izražavam svoje najdublje suosjećanje”, dodao je Sall, koji je trenutno u državnom posjetu Angoli.

Senegalski ministar zdravstva Abdoulaye Diouf Sarr rekao je na privatnoj senegalskoj televiziji TFM da je prema preliminarnoj istrazi do požara došlo nakon kratkog spoja.

Sarr, koji je u Ženevi na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, rekao je da će prekinuti putovanje i odmah se vratiti u Senegal.

Demba Diop Sy, gradonačelnik Tivaouanea, jednog od svetih gradova Senegala i prometnog središta, rekao je da su policija i vatrogasna služba još uvijek u bolnici, ali također nije iznio više detalja, prenosi Reuters.

Daily Mail piše da je rekao da su tri bebe spašene.