U Sarajevu dvije saobraćajne nesreće u kojima su teško povrijeđeni pješaci

Tokom jučerašnjeg dana na području Kantona Sarajevo dogodila su se dva saobraćajna udesa u kojima su povrijeđeni pješaci.

Prvi se dogodio u 14:30 na području Ilidže, a povrijeđena je ženska osoba 1951. godište.

Ona je nažalost zadobila teške tjelesne povrede i hospitalizirana je na KCUS-u.

Dana 12.05.2022. godine u 14:30 sati u ulici Edhema Eke Džubura, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka I. S., rođena 1951. godine, nastanjena u Visokom, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Škoda Octavia’, reg. oznaka TA-092446, kojim je upravljao vozač O. Z., rođen 1976. godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja I.S., a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju“, saopćeno je iz MUP-a KS.

Nedugo zatim, u Novom Gradu je također zabilježen udes u kojem je, također, povrijeđena pješakinja.

I ona je zadobila, nažalost, teške tjelesne povrede.

Dana 12.05.2022. godine u 15:45 sati u ulici Alibega Firdusa, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom vožnjom unazad na kratkom dijelu puta došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka E. H., rođena 1948. godine, nastanjena u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Opel Vivaro’, reg. oznaka J83-M-091, kojim je upravljao vozač A. B., rođen 1984. godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja E. H., a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju zadržana na daljem liječenju“, naveli su iz MUP-a.

O oba slučaja obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutih saobraćajnih nezgoda.