U Sarajevu skup podrške žrtvama u Ukrajini, izmjena režima saobraćaja

U 11:55 sati danas ispred Vječne vatre i Spomenika ubijene djece Sarajeva bit će održan skup podrške žrtvama ruske invazije na Ukrajinu koju organizuju Udruženje svjedoka i žrtava genodica i Pokret Majki enklava Srebrenica i Žepa.

Munira Subašić, predsjednica udruženja “Pokret Majki enklava Srebrenice i Žepa” za N1 je kazala da oni kao žrtve genocida apsolutno razumiju žrtve u Ukrajini i okupljanjem u Sarajevu žele im pružiti podršku i poručiti im da nisu sami.

Neshvatljivo je da se ubijaju djeca, djeca koja ništa ne znaju ni ko su ni šta su. Oni trebaju da uživaju u životu, rahatluku, ali im to ne daju. Mi žrtve gecodima u Srebrenici ih apsoultno razumijemo i nažalost u 21. stoljeću svjedočimo ovako užasnim scenama iz Ukrajine”, navela je za N1 Subašić.

Zbog skupa podrške bit će privremena izmjena režima saobraćaja za danas, u vremenu od 11:55 do 13 sati.

Izmjena režima saobraća sastoji se od zabrane saobraćaja za motorna vozila na saobraćajnici Maršala Tita na dionici od raskrsnice sa ulicom Kaptol do raskrsnice sa ulicom Koševo.

Za vrijeme važnosti ovog rješenje, prevoznici će prilagoditi održavanje javnog prevoza (u definisanom terminu tramvajski saobraćaj će preusmjeriti na okretnicu Skenderija) kao i izvršiti blagovremeno obavještavanje putnika o nastaloj promjeni.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.