U Vogošći kamion udario 90-godišnju staricu, vozač se vratio nekoliko sati kasnije da prizna da je “možda udario”

Još jedan udes u kojem je deblji kraj izvukao pješak dogodio se jučer u jutarnjim satima u Vogošći.

Naime, teretno vozilo udarilo je nešto prije 9 sati ujutru 90-godišnju pješakinju, a vozač se udaljio u nepoznatom pravcu.

Starica je, nažalost, zadobila teške tjelesne povrede.

Nekoliko sati kasnije, na mjesto udesa vratio se vozač teretnog vozila i priznao da je moguće da je on udario staricu, ali da to nije vidio niti osjetio.

Dana 17.05.2022. godine u 08:50 sati, na raskrsnici ulica Igmanska i Skendera Kulenovića, općina Vogošća, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka M. K., rođena 1932. godine u Gacku, nastanjena u Vogošći, od strane teretnog motornog vozila nepoznate marke, kojim je upravljao NN vozač, koji se nakon saobraćajne nezgode vozilom udaljio u nepoznatom pravcu.

Istog dana u 12:00 sati na lice mjesta je teretnim vozilom marke ‘Mercedes’, reg. oznaka M37-J-632 došao vozač R. S., rođen 1954. godine, nastanjen u Sarajevu i izjavio da je najvjerovatnije on udario pješaka, a nije vidio, niti osjetio udar.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja M. K., a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju“, navode iz MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.