Uhapšen vozač automobila koji je udario dva maloljetnika na skuteru u Nahorevu i pobjegao s mjesta nesreće

Sarajevska policija uhapsila je vozača “Forda” A. K. koji je nakon nesreće u Nahorevu pobjegao s lica mjesta.

U ovoj nesreći teške povrede zadobila je maloljetna osoba koja je bila putnik na skuteru.

Dana 15.05.2022. godine u 09:00 sati u raskrsnici ulica Nahorevska-Svetozara Ćorovića, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara skutera marke ‘Peugeot’, reg. oznaka O61-T-386, kojim je upravljalo mldb. lice, rođeno 2005. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjeno i putničkog motornog vozila marke ‘Ford Focus’, nepoznatih reg. oznaka, kojim je upravljao NN vozač, koji se vozilom udaljio sa lica mjesta.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je putnik na skuteru, mldb. lice, rođeno 2005. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjeno“, naveli su iz MUP-a.

Dodaju da je povrijeđenom ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržano na daljem liječenju.

Lakše tjelesne povrede je zadobio vozač skutera, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici su u ulici Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, pronašli “Ford Focus”, reg. oznaka M36-K-735 i vozača A.K., rođen 1993. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu.

Po naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, vozač A.K. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa) i člana 337. (Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH) i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, naveli su iz MUP-a.