Usred dana na Skenderiji uz prijetnju nožem ukrao bicikl

Da skoro pa svakodnevno bilježimo krađe i pljačke u Sarajevu već je stara vijest.

Na meti je jučer bio i biciklista u centru Sarajeva.

Naime, u blizini raskrsnice ulica Podgaj – Skenderija muškarcu je uz prijetnju nožem otuđen bicikl.

Dana 23.05.2022. godine u 20:45 sati u službene prostorije PU Centar Sarajevo je pristupilo lice A. Ž. iz Sarajeva, te prijavio da je istog dana oko 19:00 sati u blizini raskrsnice ulica Podgaj – Skenderija, područje općine Centar Sarajevo, od strane NN lica i uz prijetnju nožem, nad njim izvršeno krivično djelo iz člana 289. KZ FBiH (razbojništvo)“, navode iz MUP-a KS.

Kako dodaju iz MUP-a tom prilikom je od oštećenog otuđen bicikl nepoznatog modela.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Inače, upravo u ovom dijelu grada na meti pljačkaša vrlo često su građani.

Posebno u ljetnim mjesecima svakodnevno se bilježe krađe i pokušaji krađa, kao i da nepoznate osobe dolaze do kućnih vrata i osmatraju kroz prozore.

Prema našim saznanjima, vrlo često su ostavljani “znakovi” poput zgažene limenke piva.

Građani su se žalili da u trenucima kada neko pokušava da izvrši pljačku kuće čuju motor skutera, kao i da su na meti i kuće u kojima više članova u tim trenucima boravi ili spava.

To je posebno izraženo u ulici Stolačka, pa i ovim putem pozivamo građane da u ovom dijelu grada budu posebno oprezni i da obraćaju pažnju na sumnjiva lica.