Foto: Screenshot

Uznemirujuć video/ Zadirkivao lava pa požalio: “Kada je pao na pod shvatili smo da je ozbiljno”

Snimljen je šokantan trenutak u kojem je radniku zoološkog vrta lav odgrizao prst nakon što je ovaj provukao ruku kroz žičanu ogradu kako bi se pravio važan pred posjetiteljima, piše Daily Mail.

Snimak je nastao u zoološkom vrtu Jamaica, u blizini Santa Cruza u okrugu St. Elizabeth na Jamajci, u petak, 20. maja, a užasu je svjedočilo 15-ak prestravljenih posjetitelja.

Na snimku se vidi kako čovjek zadirkuje lava i gura prste u ograđeni prostor kako bi životinju pogladio po grivi.

Međutim, lav u jednom trenutku zagrize prst radnika zoološkog vrta dok ovaj očajnički pokušava izvući ruku iz lavljih ralja.

Čovjek se nogom odupro o ogradu i drugom rukom pokušao izvući ruku iz usta lava. Nakon naguravanja s lavom, čovjek napokon oslobađa ruku, no usput je ostao bez prstenjaka desne ruke.

Kad se to dogodilo, mislio sam da je šala. Nisam shvatao da je stvar ozbiljna jer je njihov posao napraviti predstavu. No kad je pao na zemlju, shvatili smo da je ozbiljno. Svi su počeli paničiti”, rekao je jedan svjedok događaja.

Oko prvog zgloba na tom prstu uopće nije imao kože. Pobjegla sam jer nisam željela gledati krv i bilo mi je prestrašno. No čuvarev izraz lica nije pokazivao bol”, rekla je jedna posjetiteljica.

Pamela Lawson, izvršna direktorica Društva za prevenciju okrutnosti prema životinjama Jamajke, rekla je: “Otići ćemo tamo i razgovarat ću s Nacionalnom agencijom za okoliš i planiranje koja ima nadzor nad zoološkim vrtom Jamaica.”

Ono što je izveo zaposlenik zoološkog vrta Jamaica je tragično i predstavlja nepoštovanje sigurnosnih procedura i politika kojih se mora pridržavati u svakom trenutku u zoološkom vrtu Jamaica. Trenutačno pregledamo video, kako bismo spriječili ponavljanje ovako nečega u budućnosti”, poručili su u saopćenju iz Uprave zoološkog vrta.

To je nesretan slučaj koji se nikada nije trebao dogoditi, a mi, porodica Zoološkog vrta Jamaica, činimo sve da pomognemo povrijeđenom gospodinu. Nadamo se da ćete nastaviti podržavati naš zoološki vrt. Uvijek smo bili i bit ćemo sigurno mjesto za vas i vašu porodicu.”