Video/ Abdulah Skaka u Monacu gledao utrku Formule 1?

Pojedini mediji objavili su da je Abdulah Skaka, ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru koji još uvijek čeka zvanično imenovanje bio na utrci Formule 1.

Bivši gradonačelnik grada Sarajeva navodno je snimljen neposredno prije početka utrke, kamerama Sky Sporta, dok je šef tima Mercedesa Toto Wolff davao izjavu za tu medijesku kuću.

Navodno kažemo obzirom da se ne može baš do kraja jasno vidjeti da li je o njemu riječ ili je neko ko mnogo sliči Skaki.

Mediji dodaju da je Skaka sa velikim interesovanjem slušao izjavu koju je Wolff davao za Sky, i uživao u glamuru kneževine Monaco.

Već su počele i da se zbijaju šale, pa tako jedan komentar kaže da je “Skaka pošao na finale Lige prvaka pa zalutao”.

Zanimljvo je da Abdulah Skaka nije jedini poznatiji Bosanac i Hercegovac koji je prisustvovao trkačkom vikendu u Monaku.

Ranije su viđeni i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko i njegov veliki prijatelj Senijad Ibričić, koji je prije nepunih sedam dana završio fudbalsku karijeru.

Inače, na utrci za Veliku nagradu Monaka danas je slavio Meksikanac Sergio Perez, a iza njega kroz cilj su prošli Carlos Sainz, te Max Verstappen.