Video/ SDA ponovo traži glasove dijaspore, Bisera Turković pozvala da se glasaju na narednim izborima

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine objavila je video u kojem poziva bh. dijasporu da se registruje i glasa na općim izborima u oktobru ove godine.

Nije ovo ni prvi put da neko iz Stranke demokratske akcije poziva dijasporu da svoj glas daju na narednim izborima.

Oktobarski Opći izbori su ključni za budućnost BiH i njenih građana. Glasanje je vaše pravo i obaveza. Preuzmite svoju ulogu u izgradnji bolje budućnosti ove države, registrujte se i glasajte.

Nemojte dozvoliti da o vašoj djeci i generacijama koje dolaze odlučuje neko drugi. Ova država pripada i vama koji živite van njenih granica, kao i onima koji žive u BiH.

Uvjerena sam da će upravo vaš doprinos u očuvanju, odbrani i izgradnji BiH, biti garancija i zalog za bolja vremena. Registrujte se već danas i osigurajte sebi pravo da birate najbolje. Za sebe, svoju porodicu i domovinu”, poručila je Turković.

Mnogo atraktivnije je to odradio njen stranački šef koji već nekoliko mjeseci širom dijaspore radi kampanju.

Pri tome, otvoreno poziva dijasporu da daju glas Stranci demokratske akcije, iznoseći čak i neke tvrdnje koje nisu i ne mogu biti potkrijepljene dokazima.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija BiH raspisala je 4. maja ove godine. Izbori će se prema odlucu održati u nedjelju, 02. oktobra.