Vijećnik u Novom Sarajevu izbačen iz SDP-a nakon teških kritika na račun načelnika Hasana Tanovića

Arslan Dučić, vijećnik u Općini Novo Sarajevo, više nije član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

SDP ga je izbacio i stranke nakon teških kritika na račun načelnika Hasana Tanovića.

Dučić se inače zalaže za obične probleme građana, a koji se odnose na infrastrukturu, uređenje Novog Sarajeva i slično.

Čest je kritičar različitih politika, ne pazeći pri tome o politici stranke čiji je član, odnosno nezavisno od interesa stranke.

Prije nekoliko dana je kritikovao i načelnika Općine Hasana Tanovića kojeg je na izborima podržala i stranka kojoj Dučić pripada.

Nakon toga, obaviješten je o Odluci o isključenju iz SDP-a BiH, a koja je donesena još u martu.

On se oglasio i kazao da je ponosan na to što je izbačen iz ove stranke.

Mogu sa ponosom reći da sam isključen iz SDP-a. Kažem sa ponosom, jer sam istu zaslužio, a s obzirom na to ko je donosi.

Mislim da sam radom protiv podobnih kadrova ove i sličnih partija, propagiranjem ideje sposobnih ljudi koji mogu i hoće pomoći narodu odstupio od političke kolotečine i to mora rezultirati isključenjem. Ovo je još jedan dokaz da sam na pravom putu i da sam doslijedan čovjek koji je nudio narodu ideju poštenja i rada prije izbora, ali je opravdao poslije“, rekao je Dučić.

Zahvalio se članovima stranke SDP BiH koji su 2020. godine glasali za njega kako bi se našao na listi za Općinsko vijeće.

Iskreno, čudi me da je skupina okupljena oko gospode u rukovodstvu Novog Sarajeva ovako dugo imala strpljenja sa mojim pristupom, jer si navikli da diktiraju imena po kafanama i da se sve dogovora, a da cijenu plaća narod“, rekao je.

U Odluci je navedeno da je isključen zbog nepoštivanja obaveze da provodi odluke organa SDP-a, obaveze člana da svojim djelovanjem i ponašanjem čuva ugled stranke i članova, obaveze da se zalaže za unapređenje međusobnih odnosa te da se u medijskim i drugim istupima s poštovanjem i uvažavanjem odnosi prema drugim članovima SDP-a.

Iz stranke je izbačen, ali mu nisu tražili da vrati mandat.

Zanimljivo da mi nisu tražili da im vratim mandat što jako cijenim. Očigledno su naučili lekciju kroz ‘saradnju’ sa mnom u posljednje dvije godine. Potpuno prihvatam odluku i neću se žaliti. Pričat ćemo u narednim danima još o svemu ovom, kao i razlozima zašto su me izbacili“, rekao je Dučić.

Foto: FB
Foto: FB