Vozaču kombija iz Slovenije određen pritvor zbog saobraćajne nesreće kod Mostara

Slovenačkom vozaču kombija koji je učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći nedaleko od Mostara, prilikom koje je poginula jedna osoba, određen je pritvor.

Slovenskom vozaču kombija koji je učestvovao u nesreći u Drežnici, a u kojoj je smrtno stradao vozač cisterne s kojom se kombi sudario, Općinski sud u Mostaru odredio je 15 dana pritvora.

Potvrđeno je to danas iz Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona za N1.

Na prijedlog županijskog Tužiteljstva HNŽ Mostar Općinski sud u Mostaru je odredio pritvor u trajanju od 15 dana B.F. (1976.) iz Slovenije. Pritvor je određen iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, budući da se radi o stranom državljaninu”, dodala je ovo glasnogovornica Tužilaštva HNK Ana Rajič za hercegovina.info.

Podsjetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak 28. aprila u Drežnici, kombi slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao Boštjan Furek (1976.) je, pod još uvijek neutvrđenim okolnostima, prešao na suprotnu stranu ceste te izazvao direktan sudar s cisternom kojom je upravljao Mustafa Ibrišević (64).

Cisterna je od siline udarca završila u jezeru, a vozač je smrtno stradao. Njegovo tijelo nakon nekoliko sati pronašli su ronioci.

Slovenac je, podsjetimo, rekao da u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola niti opojnih sredstava, a priznao je da je tokom dana, ali u prijepodnevnim satima, popio dva piva.

Podsjetimo on je odmah nakon nesreće alkotestiran, ali test nije pokazao prisustvo alkohola u krvi.

Svjestan je činjenice da je prešao na suprotnu stranu ceste, ali objašnjenje za to nije imao.

Praktično ovo znači da je Ibrišević žrtvovao svoj život da spasi osam života.

“Odjeknula je tišina”

Shvatit ćeš, samo, ali samo, ako obuješ moju obuću i kreneš putem kojim neumorno gazim ja! Istekli su svi moji ‘arbajt’ sati. Odjeknula je tišina“, ovim riječima su se kolege sa Faceebok stranice “Teretnjaci” oprostili od Mustafe Ibriševića.

Odlepršala je svaka moja neprespavana noć. Nestale su čekanja, pa čak i kolone koje će da broje jednog manje.

Pronašao sam kraj asfaltnim prostranstvima, na kojima sam mladost proveo. Asfaltna prostranstva koja pamte mene i zvonjavu mog motora!

Pamte i nepresvavane noći, isčekivanje jutra, za upravljačem teške grdosije. Pamte, šute i trpe, dok vatrogasne službe hladnim mlaznicama brišu trag svake priče.

Ovo je moja priča, ne moraš me razumjeti ali me poštuj kad nam se putevi sretnu.

Kolege koje te pamte, pamte te samo u najboljem izdanju! Malo je takvih među nama, bilo i bit će.

Porodici sabur, kolegi vječni džennet želi administracija stranice“, objavili su.