Foto: BHF

BHF se zahvalio Crnogorcima: “Pokazat ćemo vam u BiH šta je burek, a šta sirnica”

Najvjernija navijačka grupa reprezentacija Bosne i Hercgeovine BH Fanaticos zahvalio se Crnogorcima na gostoprimstvu poslije meča Crna Gora-BiH u Podgorici.

BH Fanaticosi u saopštenju navode da će uzvratiti posjetu Crnogorcima kada naša selekcija bude u septembru ugostila Crnu Goru.

Ovom prilikom navijačka grupa BHFanaticos se zahvaljuje na dočeku i korektnosti normalnim stanovnicima Crne Gore. Aplauzom ispraćena himna, korektno navijanje i odnos tokom cijele utakmice i dolaska su primjer za mnoge.

Manju grupu idiota koji mrze zemlje u kojim su rođeni, kako kod njih, tako i kod nas, nećemo posebno spominjati – oni su sami sebi kazna. Poseban pozdrav navijačkim suparnicima sa sjeverne tribine, nadamo se da ćemo imati priliku da vas ugostimo na isti način i pokažemo vam šta je burek, a šta sirnica. Naprijed Bosno ljubavi moja!”, poručili su iz BHF-a.

Podsjetimo, i vlasnik nadaleko poznatog restorana “Kod Fehre” kod Lašve Fahrudin Mešković Fehro odlučio je na najbolji način odgovoriti na gostoprimstvo koje su Crnogorci pokazali bh. navijačima u Podgorici.

Kako je poznati ugostitelj Fehro rekao on je, podstaknut akcijom crnogorske javnosti koja je, osim što je lijepo ugostila naše navijače, prikupila novac za novi kombi grupe pristalica “Zmajeva”, odlučio objaviti kako će ugostiti svakog navijača Crne Gore koji u septembru dođe u BiH na revanš utakmicu (23. septembra).

Nema veze koliko ih je, svi mogu doći. Možemo čitavu Crnu Goru nahraniti. Jedva čekam da ih ugostim ovdje, znači svi koji dođu bujrum kod mene na pečenje“, rekao je Fehro za Dnevni avaz.

Ne zaboravlja dobro učinjeno djelo, štaviše vratit će višestruko više.

Ko nama malo da, ko nas voli, mi njega još više volimo i još više ćemo mu dati“, dodao je vlasnik restorana “Kod Fehre”.

Podsjećamo, uoči utakmice Lige nacija u Podgorici je vladala zaista sjajna atmosfera, a i sam susret protekao je bez incidenata.

Međutim, jedan kombi bh. registracijskih tablica je izgorio i nekoliko navijača reprezentacije BiH “zaglavilo je” u Podgorici, bez svog prijevoza nazad.

Ali onda su Podgoričani pokazali svu širinu svojih srca. Ugostili su naše navijače i pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za novi kombi.

Akcija nije trajala ni jedan dan, a novac za novi kombi već je skupljen i bh. navijači će uskoro moći krenuti nazad svojim kućama.

“Ultra Crna Gora” se oglasila na Facebook sa dobrim vijestima, a sav ostatak novca koji bude prelazio cijenu kombija biće prebačen u dobrotvorne svrhe.

Poštovana i časna crnogorska javnosti, trebalo nam je tačno jedan dan da pokažemo kakav je legat vjekova čojstva iza nas.

Pare su sakupljene, zahvaljujući uglavnom donaciji crnogorske porodice iz Berlina. Taj gest ne iznenađuje znajući kakvi su naši iseljenici i kakvo srce kuca u njima.

U danima kada smo po ko zna koji put pokazali zašto smo primjer kako ne moraš bit brojem velik da bi bio velik brojnima – u obavezi smo da se zahvalimo Crnogorkama, Crnogorcima, privrednicima, iseljenicima i svim crnogorskim Titanima koji su donirali koliko su imali, istog sekunda kako smo objavili početak akcije. Ta Crna Gora je ona kojoj nijednan nesretni nacionalizam ne može ništa.

Sve što pretekne van cijene kombija, biće upućeno u humanitarne svrhe. Hvala svima đe čuli i ne čuli. Sve vam cvjetalo! Mi sa tobom uvijek, ti bez nas nikad. Ultra CG”, navedeno je u saopćenju navijačke grupe.