Bh. navijači odgovorili na “žestoke provokacije” Crnogorcima, gradonačelnici pozvali na “smirivanje tenzija”

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Podgorici remzirala protiv domaće selekcije Crne Gore u okviru UEFA Lige nacija.

Rezultat je na kraju glasio 1:1.

Treba reći da je naš tim dočekan u fer i sportskoj atmosferi, a navijači obje selekcije natpjevavali su se na tribinama.

Podsjetimo, nakon posljednjeg zvižduka desila se i “provokacija” od strane navijača Crne Gore.

Naime, dok su naši navijači izlazili sa tribina stadiona u Podgorici, publika je skandirala “Burek sa sirom” – što je u našem narodu nedopustivo, jer svi znamo šta je burek.

Šaljivi snimak veoma brzo postao je viralan, a Crnogorci su zaradili visoku ocjenu za sinoćnje gostoprimstvo.

Nakon “žestoke provokacija” navijača Crne Gore na utakmici protiv Bosne i Hercegovine, “bockanje” je nastavljeno na Twiteru.

Tako su bh. navijači “žestoko uzvratili” Crnogorcima i poručili im “Dabogda vas sa biroa zvali”.

Toliko su “žestoke uvrede” otišle daleko da su morali i da reaguju gradonačelnici Sarajeva i Podgorice, Benjamina Karić i Ivan Vuković.

Oni su uputili nekoliko urnebesnih komentara na društvenim mrežama.

Vuković je pozvao gradonačelnicu Sarajeva da se “tenzije smire”.

Gradonačelnice Benjamina Karić, stvari se, očito, otimaju kontroli. Uvrede na nacionalnoj osnovi prijete da trajno naruše naše inače dobre odnose. Predlažem hitan sastanak prije nego ovo eskalira“, poručio je Vuković na Twitteru.

Uslijedio je odgovor Karić:

Utakmica reprezentacije BiH i CG potvrda je iskrenog prijateljstva. Ponosna sam na jake veze Sarajeva i Podgorice i uvjerena da će one biti još čvršće i da ćemo još dugo na druženjima imati dilemu burek, sjecani ili faširani. Čekamo vas za degustaciju na Baščaršiji“, odgovorila je Karić.