Četiri tek punoljetna i dva maloljetna lica u Sarajevu opljačkali sugrađana, a zatim ukrali auto i pobjegli

Šest mlađih muškaraca uhapšeno je jučer u Sarajevu zbog sumnje da su opljačkali sugrađana kod Latinske ćuprije.

Od toga su četiri osobe tek postale punoljetne, a dvije su još uvijek maloljetne.

Kako navodi MUP KS, oni su u jedan sat ujutru izvršili razbojništvo i tešku krađu nad sugrađanom, a zatim i ukrali vozilo koje je bilo tu parkirano.

Dana 13.06.2022. godine u 12:00 sati, u službene prostorije PU Stari Grad pristupio je J. M. iz Sarajeva i prijavio da je dana 12.06.2022. godine u 01:05 sati u ulici Hadžiristića, općina Stari Grad Sarajevo, od strane više NN lica nad njim izvršena krivična djela razbojništvo i teška krađa.

Tom prilikom, po izjavi prijavitelja, NN lica su uz upotrebu fizičke snage od istog otuđila određenu sumu novca, lične dokumente, mobilni telefon i ključeve od vozila, nakon čega su otuđila putničko motorno vozilo marke ‘Seat Leon’, koje se nalazilo parkirano u navedenoj ulici.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog događaja, policijski službenici Uprave policije su pronašli i lišili slobode šest lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela i to: D. P., rođen 2000. godine u Sarajevu, O. T., rođen 2003. godine u Sarajevu, A. M., rođen 2002. godine u Sarajevu, K. S., rođen 2003. godine u Sarajevu i dva mldb. lica, rođena 2005. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu.

Izvršenim pretresom na dvije lokacije, kod navedenih lica su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela.

Također, policijski službenici su pronašli otuđeno putničko motorno vozilo marke “Seat Leon, a osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, naveli su iz MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licima.