Danas najtopliji Mostar i Zenica, sedmicu pred nama označit će nestabilno vrijeme

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme.

U večernjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne se očekuju izraženiji pljuskovi sa grmljavinom.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 18; Sokolac 29; Gradačac, Livno, Neum, Srebrenica 30; Bihać, Sanski Most, Tuzla 31; Bugojno, Prijedor 32; Banja Luka, Sarajevo, Trebinje 33; Grude, Zenica 34; Mostar 35 °C.

Sutra se u većem dijelu naše zemlje očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 34 °C.

U Sarajevu prije podne sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura oko 19, a dnevna oko 28 °C.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći se očekuju pljuskovi i grmljavina. U večernjim satima intenzivniji padavine sa grmljavinom na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 °C.

U srijedu pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Jutarnja temperatura od 15 do 21, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 °C.

U četvrtak pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne se očekuju obilnije padavine.

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.