Foto/ Oglasila se policija o udesu kod škole na Čengić Vili, dječak zadobio teške tjelesne povrede

Jučer je u poslijepodnevnim satima u neposrednoj blizini Osnovne škole “Osman Nakaš” dječaka koji je izlazio iz škole udario automobil.

Kako su kazali očevici dječak (identitet poznat redakciji) u tom trenutku pošao je da pretrči ulicu i na njega je naletio automobil marke “Pežo”.

O svemu se danas oglasila i sarajevska policija.

Tom prilikom dječak rođen 2009. godine, star nepunih 13 godina, zadobio je teške tjelesne povrede, te je hospitaliziran na klinici za neurohirurgiju.

Dana 09.06.2022. godine u 14:00 sati, na kolovozu ulice Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka – djeteta, rođeno 2009. godine u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Peugeot’, reg. oznaka K13-M-709, kojim je upravljao vozač B.M., rođen 1999. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobilo je dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržano na daljem liječenju“, naveli su iz MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službebnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

Napominjemo, u ovakvim situacijama vozači su uvijek krivi i u blizini škola moraju da voze ekstremno pažljivo jer su djeca nepredvidiva u saobraćaju i djeluju u strahu i panici.