Foto/ Ovo je jeziv mail koji je došao UKC RS i medijima: “Vaša država i vaš režim sejali smrt svuda oko sebe”

Na UKC Republike Srpske mailom su stigle tri dojave o postavljenim eksplozivnim sredstvima, danas oko 12:40 sati.

Upozoravajući mailovi stigli su i na adrese nekoliko medijskih kuća u Banjaluci.

U skladu sa protokolima koje nalažu ovakve situacije, obaviješten je MUP Republike Srpske, vrši se evukacija pacijenata i radnika, a nadležne službe pretražuju prostore bolnice.

Zaposlene u UKC Republike Srpske, naše pacijente i njihove porodice uvjeravamo da su poduzete sve potrebne aktivnosti kako bi se osigurala bezbijednost”, saopštili su iz UKC RS.

Iz ovog centra osuđuđuju činjenicu što su zdravstvene ustanove, medicinski radnici i najosjetljivija kategorija građana ponovo, već drugi put za sedam dana, postali meta ovakvih radnji koje izazivaju osjećaje neisigurnosti i straha.

Također, i na adrese više medijskih kuća u Banjaluci stigao je mail u kojem se navodi da je na UKC RS u Banjaluci postavljen eksploziv.

Takva poruka stigla je i na adresu redakcije “Nezavisnih novina” i sve je odmah prijavljeno policiji.

Sadržaj poruke su prenijeli u cjelosti:

11 eskplozivnih uređaja, od toga 4 od po 1 kilogram i preostalih 7 od po pola kilograma su postavljeni po različitim prostorijama KC-BL i tajmer za njihove detonacije otkucava. Biće smrti svuda, svuda i treba da bude kada je vaša država i vas režim sejali smrt svuda oko sebe. J…. vam mamu četničku svima, dole Vučić, dole Putin, dole Dodik smrt svemu i svima što stoje na putu slobodi”, navodi se u mail-u.

Dok se sprema nevrijeme i oluja pacijenti na otvorenom

Nakon dojave odmah je uslijedila evakuacija pacijenata i osoblja iz ove ustanove.

Dok se sprema nevrijeme i oluja, ljudi su ispred, sa štakama, u kratkim rukavima…Stigli su i predstavnici MUP-a, u toku je KDZ pregled koji bi mogao potrajati”, javlja N1.

N1 javlja i kako je vidljiva uznemirenost onih koji su bili hospitalizovani ili imali zakazane svoje redovne preglede za danas.

Ovo je poprilično stresno, naročito za nas koji smo ovdje zbog problema sa srcem”, rekla je jedna od pacijentica.