Foto/ Policija se oglasila o jučerašnjem napadu na vozače Centrotransa na Čengić Vili

Građani su bili poprilično šokirani kada je nešto prije 20 sati nekoliko policijskih kombija pod rotacijama došlo na improvizovanu okretaljku na Čengić Vili.

Vrlo brzo se okupio veliki broj građana s druge strane ulice i nijemo posmatrao o čemu se radi.

Na prvi momenat se činilo kako je u toku racija i hapšenje više osoba, ali ipak nije o tome riječ.

Kako smo i pisali ranije, napadnuti su vozači kompanije Centrotrans, a policija se danas oglasila o ovome.

Dana 08.06.2022. godine u 19:35 sati, obaviještena je PU Novo Sarajevo da je na okretnici Čengić vila, ulica Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, došlo do narušavanja javnog reda i mira usljed nesuglasica oko kupovine autobuske karte. 

Tom prilikom upotrebom fizičke snage od strane NN lica došlo do oštećenja autobusa marke ‘Man’, vlasništvo firme ‘Centrotrans’ d.d. Sarajevo, kao i napada na vozače navedene firme.

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave“, navode iz MUP-a.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Ipak, jedna osoba je privedena na ispitivanje u službene prostorije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 293. stav 1. i člana 362. stav 1. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari i Nasilničko ponašanje), u službenim prostorijama ispitan je V. M., rođen 2000. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, nakon čega je po nalogu dežurnog tužioca, otpušten iz službenih prostorija.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela vezanih za pomenuti događaj“, zaključili su iz MUP-a.