I danas sunčano i toplo, promjena vremena dolazi od petka

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan-sedlo, Jajce, Sokolac i Srebrenica 11, Bugojno 12, Sarajevo 13, Drvar i Zvornik 14, Bihać, Doboj, Livno i Sanski Most 15, Banja Luka, Prijedo, Tuzla i Zenica 16, Bijeljina 17, Gradačac 18, Grude 19 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana?

Sutra, u četvrtak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su mogući na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

U petak u Bosni i Hercegovini prolazno naoblačenje koje će uvjetovati lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27, na jugu zemlje do 32 stepena.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 19, s najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29 stepeni.