I Mirza Teletović podnio ostavku na sve funkcije u KS BiH

Poslije ostavke selektora Vedrana Bosnića i Mirza Teletović podnio je ostavku na sve funkcije u Košarkaškog savezu Bosne i Hercegovine.

Teletović je naveo razloga svoje ostavke:

Zbog nemogućnosti upravljanja i vođenja saveza, podnosim ostavku na sve funkcije u KSBIH. U životu sam naučio da se sve situacije mogu riješiti kada postoji volja i želja za dogovorom, za kompromisom, ali kada se nađete u situaciji da ne možeš biti sam protiv svih, odnosno da su ti vezane ruke u donošenju odluka, onda je jedino logično podnijeti ostavku”, kazao je Teletović.

Dodao je da se stavi tačka na “i”.

Ponosan sam na svoj angažman u KSBiH, jer smo uradili mnogo stvari da poboljšamo uslove za sve naše selekcije, što je na kraju rezultiralo sjajnim rezultatima, ali došlo je vrijeme da se stavi ‘tačka na i’, jer kao čovjek, prije svega, a tek onda sportista, ne želim biti dio nečega gdje se obećano ne može ili ne želiispuniti”, zaključio je Teletović.

Bosnić podnio ostavku zbog neslaganja s čelnicima Saveza

Bosnić je odluku o ostavci saopćio u izjavi za Aanadoliju iz belgijskog Monsa.

Dragi prijatelji, navijači i svi koji vole našu reprezentaciju. Nakon dugog razmišljanja, nisam imao drugog izbora nego da raskinem ugovor na mjestu glavnog trenera reprezentacije Bosne i Hercegovine”, izjavio je Bosnić.

Kazao je da se razilaze stajališta njega i čelnika Saveza.

Nažalost, morao sam donijeti ovu odluku zbog razlika u stajalištima s čelnicima Saveza, kao i zbog važnih ugovornih pitanja”.

Služiti svojoj zemlji na mjestu selektora reprezentacije Bosnić je ocijenio privilegijom.

Bila je nevjerojatna privilegija služiti našoj zemlji posljednje četiri godine i iznimno sam ponosan na rad i fantastične rezultate koje smo zajedno postigli. Želim svima sve najbolje u budućnosti”, poručio je Bosnić.

Vedran Bosnić je selektor košarkaša Bosne i Hercegovine postao 2018. godine.

Zmajeve je vodio u 14 mečeva. Ubilježio je 8 pobjeda i 6 poraza.

Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine odveo je na Eurobasket koji se održava ove godine.