Italijanska policija na mukama zbog ubice Doboja: Kako je Zlatan namamio Lidiju i Gabrijelu?

Lidija Miljković, porijekom iz Srbije i Gabrijela Serano iz Venecuele, ubijene su u srijedu ujutro u italijanskoj Vićenci.

Njima je presudio bivši muž i dečko Zlatan Vasiljević koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a nakon toga je i sebi presudio.

Italijanska policija sada se fokusira na tačno vrijeme ovog djela.

Prema pisanju medija, ona se, navodno, u martu vratila bivšem mužu i zamolila ga za pomoć jer se plašila da će je Zoran povrijediti.

To je najavljena egzekucija. I ja sam razgovarao sa Zlatanom i rekao mu da ostavi Gabrijelu na miru“, rekao je bivši Gabrijelin muž Alehandro Naja.

Istražitelji pokušavaju utvrditi je li Gabrijeli oduzeo život prije ili poslije Lidije.

Prva teorija je da je Zlatan namamio Gabrijelu u zamku pod izgovorom da mu treba prevoz i automobil Mazda koja je bila registrirana na ime njenog bivšeg muža.

Gabrijela Soreno
Gabrijela Soreno

Kako piše “La Repubblica”, Vasiljeviću je bila oduzeta dozvola zbog vožnje u pijanom stanju.

Sumnja se da je Zlatan ubijedio Gabrijelu da mu se pridruži u njegovom domu.

Možda je morao da je ubije odmah, kako bi olakšao zasjedu za svoju bivšu ženu. Ili odmah potom, da neutrališe njenu reakciju, ili da je eliminiše kao svjedoka“, kaže komesar Paolo Sartori.

Vasiljević je Gabrijeli pucao u slijepoočnicu, a potom je sebi presudio.

Postoji i druga verzija o djelu na obilaznici, gdje je Vasiljević stao znajući da mu je policija za petama zbog Lidije.

Na obilaznici je, navodno, u 10:15 sati bacio ručnu bombu na autoput i jednu na nasip A4. Vrativši se u auto, u kojem je bilo beživotno tijelo Gabrijele, oduzeo je sebi život.

Drugi aspekt istrage fokusira se na oružje koje je Zlatan imao.

Vasiljević je sa sobom imao dva pištolja kalibra 22, metke i tri ručne bombe. Oružje je proizvedeno u bivšoj Jugoslaviji, gdje ga je Zlatan možda nabavio.