Marca posvetila tekst kapitenu Zmajeva: “Šta ako je Džeko zamjena koju Benzema treba?”

Prije nekoliko dana se pojavila informacija kako bi Edin Džeko mogao napustiti Inter zbog sve izvjesnijeg dolaska prvo Paula Dybale, a onda i Romelua Lukakua.

Kapiten Zmajeva se odmah počeo spominjati kao potencijalni novi igrač Real Madrida jer prvak Evrope traga za dostojnom zamjenom Karimu Benzemi.

Upravo iz tog razloga ugledna Marca je posvetila tekst DIjamantu s naslovom:

Šta ako je Džeko zamjena koju Benzema treba?”

Naime, proteklih dana sve više se piše o interesovanju Carla Ancelottija da u Real Madrid dovede Džeku kojeg vidi kao idealnu zamjenu za Karima Benzemu.

Marca ističe kako je Džeko igrač sa kvalitetima koji su dostojni dresa Real Madrida, te zamjene za Karima Benzemu. Također, u kolumni se navodi kako bi Džeko u određenim situacijama bio i idealan partner u vrhu napada za francuskog golgetera.

Ukratko, Bosanac koji još ne razmišlja o penziji bi mogao biti zanimljiv trik za Ancelottija. Njegovo ime je u opticaju, ali ne radi se o običnom imenu. Kocka koja i ako ne uspije ne bi značila ekonomsku katastrofu za Real”, navodi Marca.

Džeko iza sebe ima veoma dobru debitantsku sezonu u Interu. Na 49 mečeva u svim takmičenjima postigao je 17 golova i upisao 10 asistencija.

Mediji također pominju da bi Inter dijamanta, iako ima još godinu ugovora, mogao pustiti besplatno u Madrid.