Migrant poginuo na graničnom prelazu Izačić, pregazio ga kamion ispod kojeg se sakrio

U tragičnom događaju koji se desio jučer u ranim jutarnjim satima, neposredno ispred graničnog prelaza Izačić, život je izgubio migrant nepoznatog identiteta kada ga je pregazio kamion.

Portparol MUP-a USK, Adnan Beganović, kazao je da je migrant pokušao da pređe granicu sakriven u podvožje kamiona.

On je bio u kamionu bh. registarskih oznaka, a kako kaže vozač kamiona je osjetio udar pred sami granični prelaz.

Pokušao je ilegalno preći državnu granicu, bio je u kamionu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka. To se desilo na graničnom prelazu Izačić.

Vozač je pred sami granični prelazu osjetio čudan udar, zaustavio je vozilo i vidio unesrećenika, koji je ležao na cesti sa teškim povredama. Obavijestio je policiju i u tom trenutku je bio živ. Došla je hitna pomoć i pokušala mu pružiti neophodnu pomoć“, rekao je Adnan Beganović, portparol MUP-a USK za “Avaz”.

Bio je u bolnici na hospitalizaciji.

Došlo je do komplikacija sutradan u jutarnjim satima i oko pola 9 je preminuo. Izvršena je obdukcija unesrećenog i ustanovilo se da je imao višestruke povrede unutrašnjih organa. Ne zna se identitet, jer unesrećeni nije imao lične dokumente. Odjel za strance, zajedno s policijom, će utvrditi identitet kako bi se mogla dalje obavijestiti Ambasada i porodica unesrećenog“, pojasnio je Beganović.