Muškarac iz Doboja počinio pokolj u Italiji: Usmrtio bivšu suprugu, sadašnju djevojku, pa i sebi oduzeo život

Stravičan zločin dogodio se u predgrađu Vićence, u Italiji kada je Zlatan V., porijeklom iz Doboja, jučer oduzeo život svojoj bivšoj supruzi Lidiji Mijković ispalivši u nju nekoliko hitaca.

Potom je sa sadašnjom partnerkom pobjegao automobilom, a nakon što je i njoj oduzeo život i sebi je presudio.

Njegovo tijelo pronađeno je u automobilu na zapadnom obilaznici Vićence, prenose mediji.

Zlatan V. (42), porijeklom iz Doboja, radio je kao vozač kamiona i imao je problema sa alkoholom.

Bio je oženjen Lidijom Mijković, državljankom Srbije sa kojom je imao dvoje djece od 13 i 16 godina. Par je živio zajedno u Altavila Vićentina.

U martu 2019. godine uhapšen je zbog višestrukog zlostavljanja u porodici koje je prijavila Lidija.

Kasnije, opet od 2019. godine, protiv njega je izdata naredba da ne prilazi ženi.

Priča supružnika bila je poznata sudu i socijalnoj službi. Preciznije, 2019. godine nakon epizode ​​nasilja, žena je sedmicama bila hospitalizovana i morala je da odsustvuje sa posla jer joj je “razbio lobanju”.

Veoma aktivan na društvenim mrežama, Zlatan je na Faceboooku objavio desetine fotografija porodičnih trenutaka sa Lidijom i dvoje djece.

Odmor na plaži 2017. godine, porodične proslave za Svetog Nikolu do posljednjeg putovanja u Veneciju 2020. na kojima desetine fotografija prikazuju porodicu u glavnim turističkim mjestima i tokom vožnje gondolom.

Među njegovim objavama stoji i jedna koja glasi: “Nijedna veza nije savršena, svađamo se, prolazimo kroz teške trenutke, ali ako je ljubav prava sve se savlada”, prenosi Telegraf.

Lidija je ubijena nakon što je odvezla dvoje djece u školu i krenula na posao.

Ona se još uvijek nalazila u automobilu kada joj je napadač prišao i pucao u nju, nakon čega je ona istrčala iz automobila, pokušavajući da pobjegne, ali ju je on pogodio sa još nekoliko hitaca.

Lidija je preminula na licu mjesta.