Muškarac koji je proletio u tramvajsku stanicu u Zagrebu imao 2,23 promila u krvi

Mirno subotnje poslijepodne presjekla je vijest da se muškarac autom zabio u tramvajsku stanicu u Zagrebu pri čemu je ozlijeđeno nekoliko ljudi, uključujući i djecu.

I dan kasnije detalji iz policijskog izvještaja izazivaju grč u želucu.

Zagrebačka policija je objavila detalje o naletu automobila na tramvajsku stanicu u metropoli u kojem je dan ranije ozlijeđeno nekoliko osoba, piše Dnevnik.hr.

Oko 15.20 sati u subotu 11. juna u Zagrebu 57-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg u organizmu upravljao osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka marke ‘Honda’, a kretao se lijevom prometnom trakom istočnog kolničkog traka Avenije Marina Držića u smjeru sjevera.

Dolaskom do blizine raskrižja spojnog kolnika Slavonske avenije, nije svoje vozilo u kretanju držao na sredini obilježene prometne trake pa je zahvatio rub kolnika i nastavio se nekontrolirano kretati da bi potom naletio na nadstrešnicu tramvajske stanice”, objavila je policija.

U prometnoj nesreći, podsjećaju, teško je ozlijeđena jedna maloljetna osoba kojoj je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, dok su ozlijeđene još dvije maloljetne osobe kojima je također liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu u Klaićevoj.

Jedanaestogodišnji dječak koji je hospitaliziran u Klaićevoj oporavlja se, potvrdio je ravnatelj Dječje bolnice Goran Roić za Dnevnik.hr.

U poboljšanju je, orijentiran, uredne svijesti, stabilnih vitalnih parametara”, izjavio je Rojić.

Također, u prometnoj nesreći ozlijeđen je i 26-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju u Zagrebu, dok težina ozljede još nije okvalificirana.

Težina ozljeda nije još okvalificirana ni kod 57-godišnjeg vozača, kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.