Na Stupu automobil udario starijeg muškarca na električnom romobilu

Jučer je na Stupu u jutarnjim satima došlo do saobraćajnog udesa u kojem su učestvovali automobil i električni romobil.

Električnim romobilom je upravljao stariji muškarac koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede.

S druge strane, automobilom marke “Renault Clio” upravljao mladić koji je pružio pomoć ozlijeđenom vozaču električnog romobila, te ga automobilom odvukao u Dom Zdravlja na Ilidžu.

Dana 06.06.2022. godine u 06:50 sati u raskrsnici ulica Nikole Kolumbića Šake i Džemala Bijedića, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz I. U., rođen 1963.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je upravljao električnim romobilom marke ‘MS ENERGY e21’, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Renault Clio’, reg. oznaka J56-E-541, kojim je upravljao vozač F. S., rođen 2003. godine, nastanjen u Sarajevu.

Nakon saobraćajne nezgode, vozač F. S. je pomenutim vozilom prevezao povrijeđenog I. U. u Dom zdravlja Ilidža na ukazivanje ljekarske pomoći, nakon čega su od strane ljekara u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu kod istog konstatovane teške tjelesne povrede i upućen je na kućno liječenje“, navode iz MUP-a KS.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nasatavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.