Novi megaprojekat na Trebeviću u najavi: Novi hoteli, jezero, skijališta…

Turistički kompleks Brus omiljeno je izletište građana Istočnog Sarajeva i Sarajeva i veoma važna i atraktivna turistička destinacija čija lokacija ima veliki potencijal za razvoj prvenstveno ljetnog turizma.

Opština Istočni Stari Grad, koja dijelom obuhvata i područje Trebevića, napravila je u saradnji sa predstavnicima privatnog sektora, značajne pomake u oblasti turizma.

Rukovodstvo ove opštine sada najavljuje i nove investicije.

U najavi izgradnja velikog turističkog kompleksa

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović kaže da su u toku pregovori rukovodstva opštine sa važnim investitorima, koji su ranije pominjani u javnosti, o izgradnji novog turističkog kompleksa na ovom lokalitetu, piše Biznis.info.

Investitor o kome se već govorilo u javnosti planirao je izgradnju dva hotela površine oko 15.000 metara kvadratnih sa pratećim sadržajima. Projektom je predviđena izgradnja vještačkog jezera, sankališta, dječijeg skijališta.

Trebalo bi da u okviru tog projekta bude izgrađen vidikovac sa pogledom na sarajevsku dolinu i šume Trebevića, do kojeg će voditi šumske staze, između stabala drveća, što će biti posebno atraktivno za turiste i do sada neviđeno na našem području“, najavio je Gašanović.

Dodao je da bi to trebalo da bude jedinstven turistički proizvod koji će privući veliki broj turista iz okruženja, ali i šire.

Gašanović je podsjetio da se na području Trebevića nalazi prvi tehnološki park u BiH, koji je dao novu dimenziju razvoju Trebevića.

Sam objekat, njegov dizajn, predstavlja impozantnu građevinu koju je radilo više udruženih firmi, a ta kompanija planira da na toj lokaciji nastavi gradnju. Cijeli taj kompleks, kada bude završen, simbolizovaće novi koncept rada i života na ovim prostorima, a povezivaće savremeni, urbani stil sa prirodom“, istakao je načelnik Istočnog Starog Grada.

Dodaje da su već počele aktivnosti na izgradnji neophodne infrastrukture.

To će, prema njegovim riječima, biti nov i do sada neviđen sadržaj, koji će privući novu klijentelu koja do sada nije posjećivala ovo područje, kao što su ljudi iz poslovnog svijeta i šoubiznisa.

Ko je “važni investitor” koji sprema veliku investiciju?

Gašanović nije konrektno rekao na kojeg investitora misli.

Ipak, zanimljivo je da se kao investitor projekta, ovakvog kako ga je opisao Gašanović, spominjala pjevačica Lepa Brena.

Mediji su u januaru pisali da ona na širem području Brusa planira graditi skijalište i hotel. Pjevačica je to tada kratko negirala, ali nije iznosila više detalja.

Vijest je tada odjeknula u javnosti i prenijeli su je svi mediji.

Stoga je indiktivna činjenica da Gašanović sada govori o važnom investitoru “o kome se već govorilo u javnosti”.

Stoga ostaje da se vidi da li Lepa Brena, direktno ili preko nekih članova porodice, ipak ima namjeru investirati na sarajevskoj planini.

Inače, dodao je da bi u okviru tog projekta trebao biti izgrađena izgrađen vidikovac sa pogledom na sarajevsku dolinu i šume Trebevića, do kojeg će voditi šumske staze, između stabala drveća, što će biti posebno atraktivno za turiste i do sada neviđeno na našem području.

Gašanović je dodao da bi to trebalo da bude jedinstven turistički proizvod koji će privući veliki broj turista iz okruženja, ali i šire.