Petev: “Igrači koji su ušli s klupe okrenuli su meč u našu korist, šteta bi bilo da smo izgubili”

Igra fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ni u Helsinkiju danas nije izgledala dobro, a poraza je Zmajeve od Finske spasio Smail Prevljak u sudijskoj nadoknadi (1:1).

O utakmici je za BHT govorio selektor Ivaylo Petev.

Krenuli smo jako dobro u utakmicu, a opet ću se vratiti na ono što sam uvijek pričao. Napravimo greške i damo šansu Fincima da povedu. Dali su gol iz penala, pokušali smo izmjenama nešto promijeniti i mislim da smo bili puno bolji u drugom poiluvremenu”, rekao je na početku izjave Petev za BHT i dodao:

Čestitam momcima jer su dali sve od sebe, koliko god su imali. Nedavno su završili prvenstvo i čestitam im. Imali smo sreće, ali imali smo i nekoliko šansi u drugom poluvremenu da zabijemo gol.”

Sredina terena nije izgledala najbolje ni večeras, a opet se čini da je podbacio Miralem Pjanić, od kojeg se uvijek mnogo očekuje.

Ne možemo sad da krenemo na jednog igrača. Mire je dugo pauzirao, imao povredu, nije igrao zadnjih nekoliko sedmica i riskirali smo tu s njim. On je bitan naš igrač i nadam se da će izgledati sve bolje iz utakmice u utakmicu”, stao je u odbranu Pjanića Petev.

Promijenio je Petev sistem igre za ovaj meč i zaigrao sa dva stopera, a ne tri kako je ranije bio slučaj. Tandem su činili Ahmedhodžić i Hadžikadunić.

Njih dvojica su vrlo korektno odradili posao danas. Morali smo nešto promijeniti jer smo htjeli da pobijedimo. Analizirat ćemo sada gdje smo pogriješili i smanjiti te greške na minimum protiv Rumunije“, rekao je Petev.

Prevljak je također ušao s klupe i u nadoknadi spasio BiH poraza.

Svi koji su ušli s klupe okrenuli su utakmicu u našu korist”, kratko je prokomentarisao Petev.

Naredni meč je već za tri dana. U goste nam stiže Rumunija.

Zato smo proširili spisak. Vrlo je moguće da startuje puno novih igrača. Davno sam rekao da su nam svi igrači bitni, a oni moraju iskoristiti priliku kad im se ukaže. Šteta bi bilo da smo izgubili danas, ali fudbal je čudo”, zaključio je Petev.