Rasvijetljen udes na Višnjiku: Sakrili da je Arapkinja slupala skupocjeni Mercedes, doveli Jordanca

Prije dva dana došlo je do udesa u ulici Višnjik.

Srećom, nije bilo povrijeđenih osoba, ali je načinjena značajna materijalna šteta.

Ipak, nije tu kraj obzirom da je policija rasvijetlila ovaj udes i radi se o poprilično zanimljivoj situaciji.

Naime, kako je na početku bilo poznato vozilo je navodno upravljao Jordanac s privremenim boravkom u Zenici, a policijski službenici su otkrili da to nije baš bilo tako.

Došli su do saznanja da je vozilom upravljala strana državljanka iz Kraljevine Saudijske Arabije, te je nakon toga i uhapšena.

Dana 08.06.2022. godine u 15:10 sati, na kolovozu ulice Višnjik, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza i udara u dva stabla drveta, putničkog motornog vozila marke ‘Mercedes-Benz 212’, reg. oznaka J67-K-574, kojim je upravljao H. O., rođen 1999. godine u Ammanu, Kraljevina Jordan, sa privremenim boravkom u Zenici.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta“, navode iz MUP-a.

Dalje navode da je o navednom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Radeći na rasvjetljavanju toka i nastanka pomenute saobraćajne nezgode, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage su došli do saznanja da je vozilom u momentu saobraćajne nezgode upravljala N. A. S. S., rođena 1989. godine u Hafr Batenu, Kraljevina Saudijske Arabije, gdje je i nastanjena.

Po naredbi dežurnog tužioca, dana 09.06.2022. godine u 12:50 sati, ista je lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 332. stav 3., a u vezi sa članom 1. KZ F BiH (Ugrožavanje javnog prometa) i predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, dodaju iz MUP-a.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.