Foto: FK Sloboda

Sabrina Buljubašić novi strateški partner FK Sloboda

Danas je u prostorijama Fudbalskog kluba Sloboda potpisan strateški ugovor između tima sa Tušnja i Dynamic Sport Group.

Iz tuzlanskog tima su poručili kako je ovo veoma važan ugovor s ciljem razvoja i unapređenja rada.

Dynami Sport Group će imati savjetodavnu ulogu iz komercijalnog/marketing i sportskog segmenta.

O uspjesima predstavnice Dynamic Sport Group, Sabrine Buljubašić i dobrim rukovođenjem kluba svjedoče osvojene titule, ali i pronalazak investitora i generalnog sponzora kluba”, navodi se u saopštenju FK Sloboda.

Već duži period tražimo osobu određenog kalibra koja će nam pomoći da se napravi iskorak. Uključivanjem gospođice Buljubašić dobijamo iskusnu osobu, pogotovo u sprotskom segmentu, koji u Bosni i Hercegovini ne obiluje velikim izborom.

Naravno da smo nezadovoljni krajem sezone, nakon izvrsnog prvog dijela sezone. Ne želimo da se priča svodi samo na vraćanje dugova, nego i na iskorak prema Europi, dovođenju novih, strateških partnera u klub. Mislimo da će gospođica Buljubašić napraviti vidnu razliku. Želimo joj dobrodošlicu”, kazao je Nino Džambić, predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba “Sloboda”.

Buljubašić ističe kako će s navijačima truditi se izgraditi jači brend FK Sloboda.

Tuzla je poznata po izvanrednom odnosu između zajednice i sportskih organizacija i ovom saradnjom naša ideja će biti da pokušamo izgraditi jači brend, ali gradeći ga zajedno s navijačima.

Važno je razumjeti da je menadžment ključni fokus za izgradnju jakog kluba, ali ne prekomjernom potrošnjom ili finansijskim pritiskom, riječ je o klubu sa stogodišnjom historijom koji radi sa zajednicom kako bi donio uspjeh. Cilj saradnje je napraviti reorganizaciju kluba i ustabiliti njegovo funkcionisanje”, rekla je Sabrina Buljubašić.

Sabrina Buljubašić je rođena 30. septembra 1988. godine u Tuzli. Bivša fudbalerka i reprezentativka Bosne i Hercegovine je pet godina bila na poziciji generalnog direktora FK Sarajevo i u tom periodu je osvojila duplu krunu, što predstavlja najveći klupski uspjeh.

U Španiji radi kao profesor na predmetu Sportsko pravo i menadžment, a gostujući je predavač na brojnim svjetskim događajima.