Foto: scsport.ba

Sarajevo se na lijep način oprostilo od Velkoskog, poklonjen mu zanimljiv dres

Prije samog početka prijateljskog susreta na stadionu Asim Ferhatović – Hase između FK Sarajevo i FK Iskra Danilovgrad upriličen je oproštaj dosadašnjem kapitenu ekipe, Makedoncu Krsti Velkoskom.

Velskoki i Bordo tim danas su dogovorili sporazumni raskid saradnje, a Koševo je ofanzivca ispratilo aplauzima.

Velkoski je ostavio neizbrisiv trag u dva mandata koja je proveo na Koševu. Svojim golovima, asistencijama i osvojenim trofejima zauvijek je ostao upisan zlatnim slovima u historiju Bordo kluba.

U Sarajevo je stigao u januaru 2014. godine iz Rabotničkog da bi nakon dvije godine ostvario transfer u ekipu Incheon United u Južnoj Koreji.

Nakon 18 mjeseci provedenih u Južnoj Koreji i Tajlandu vratio se u Sarajevo, u ljeto 2017. godine, i sa mnogo uspjeha u posljednjih pet godina nosio dres tima sa Koševa.

Za sve uspjehe FK Sarajevo u posljednjih nekoliko godina veže se ime Velkoskog koji je u međuvremenu postao i kapiten ekipe.

Sa osvojene tri titule šampiona i tri trofeja Kupa BiH postao je jedan od najtrofejnijih fudbalera u historiji Bordo kluba.

Debitovao je 1. marta 2014. godine protiv Čelika i od tada upisao 235 nastupa postigavši 64 gola i upisavši 44 asistencije. Sa ovim učinkom dospio je među 10 najboljih strijelaca FK Sarajevo u historiji.

Na diobi je 10. mjesta sa Franjom Lovrićem, a samo jedan gol više od njih postigli su Husref Musemić i Alen Avdić.

Velkoski je stranac sa najviše nastupa, trofeja, golova i asistencija u historiji FK Sarajevo. U karijeri je 15 puta nosio dres reprezentacije Makedonije sa kojom je učestvovao na evropskom prvenstvu 2021. godine.