Splitska pjevačica i bh. pjevač razbjesnili javnost zbog nastupa ispred Katedrale, oglasila se i gradonačelnica

Splitka pjevačica Lidija Bačić i bosanskohercegovački pjevač Fatmir Sulejmani blago rečeno izazvali su bijes javnosti u Sarajevu nakon što su na platou ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu sinoć su predstavili pjesmu “Sjaj”.

Nakon što je objavljena vijest o njihovom performansu u centru Sarajeva brojni građani su izrazili nezadovoljstvo u komentarima zbog outfita u kojem se Lidija pojavila.

Građani su mišljenja da ovakvim stvarima uopšte nije mjesto ispred Katedrale.

Naime, pjevačica je za nastup ispred Katedrale odjenula pripijenu mini haljinu s dubokim dekolteom koja je malo toga ostavila mašti.

Brojni su komentari uslijedili, a svi govore isto: “Sramota”…

Foto: IG
Foto: IG

O svemu se oglasila i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić.

Katedrala Srca Isusova jedan je od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, gradskih simbola i stub duhovnog života katoličkog stanovništva u Sarajevu. Ona govori o kulturi mjesta u kojem se nalazi i stoljećima je posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta i svih religija.

Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionišu učesnike“, stoji u saopštenju.

S pjesmom “Sjaj” Lidija i Fatmir će se u petak i subotu predstaviti i na CMC Festivalu u Vodicama.

Inače, Lidija je poznata po provokativnim fotografijama koje objavljuje na svom Instagram profilu, a pjevačica čak prodaje i kalendar s fotografijama na kojima je nerijetko potpuno gola.