Tužni prizori u Skupštini KS: Bijela ruža na stolu gdje sjedila Srna-Bajramović

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo jutros je počela minutom šutnje u čast zastupnici Segmedini Srna-Bajramović koja je iznenada preminula u utorak, 31. maja.

Zastupnik Igor Stojanović posebno se obratio tom prilikom.

U ovim teškim trenucima za klub zastupnika SDP-a želim se zahvaliti svim kolegama što su podijelili bol s nama i porodicom Bajramović. Zamolio bih vas da minutom šutnjem učenjem Fatihe ili na drugi način odamo počast našoj kolegici i sestri”, rekao je Stojanović.

Na mjestu gdje je zastupnica Srna-Bajramović sjedila, postavljena je bijela ruža.

Segmedina je, podsjetimo, preminula u 50. godini života.

Govor je, u ime porodice, na komemoraciji održao njen sin Affan, a malo ko je ostao imun na njegove riječi, pa i na društvenim mrežama.

Zahvalio se svim prijateljima i saradnicima njegove majke, koji su bili podrška, kako Segmedini za života, tako i njenoj porodici nakon njenog odlaska.

Ta ogromna podrška vas, koji ste poznavali moju majku, pokazuje nam da je istim svjetlom njene plemenite ljudske veličine kojom je svakog dana uljepšavala život nama, svojoj porodici, također obasjavala i sve koji su je poznavali.

Zato vam još jednom svima zahvaljujem, što ste nam to pokazali dolaskom na njen ispraćaj, što ste nam podrška u ovim tužnim i teškim danima.

Što mojoj majci zajedno sa nama odajete počast kakvu zaslužuje i njegujete uspomenu kakva dolikuje načinu na koji je živjela i radila sve, iskreno i s puno ljubavi“, rekao je Afan Bajramović.