U udesu na Malti teško povrijeđen pješak

Tokom jučerašnjeg dana dogodila se još jedna saobraćajna nesreća u kojoj je automobil udario pješaka.

To je, podsjetit ćemo, ove sedmice već četvrti udes u kojem su povrijeđeni pješaci u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nažalost, i ovaj pješak zadobio je teške tjelesne povrede i zadržan je na bolničkom liječenju.

Dana 16.06.2022.godine u 12:00 sati na raskrsnici ulica Džemala Bijedića (vjerovatno greška MUP-a) – Malta – Bulevar Meše Selimovića – Zmaja od Bosne, područje općine Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do obaranja na kolovoz pješaka M. H. rođen 1980. godine iz Sarajeva, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Toyota Aygo’, registarskih oznaka E31-J-247, vlasništvo ‘Intereuropa RTC’ d.d. Sarajevo, kojim je upravljao vozač M. H. rođen 1972. godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak M. H., koji je vozilom ZZHMP Kantona Sarajevo prevezen na KUM UKC Sarajevo, odakle je nakon ukazane ljekarske pomoći prebačen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju radi daljnjeg liječenja“, naveli su iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Bitno je naglasiti da u brojnim slučajevima pješaci neopreznošću i prelaskom saobraćajnica na dijelovima gdje nije pregledno izazovu nesreće.

Udes završio sa smrtnih ishodom

Prije dva dana, u jutarnjim satima na Vratniku je automobil udario stariju ženu, a ona je zadobila teške tjelesne povrede.

Zadržana je na daljem liječenju u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Dana 14.06.2022. godine u 09:30 sati na kolovozu ulice Vratnik mejdan, općina Stari Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka M. N., rođena 1943.godine, nastanjena u Sarajevu, od strane teretnog motornog vozila marke ‘Fiat Ducato’, reg. oznaka T17-K-733, kojim je upravljao vozač S. H., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja M. N., a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju“, navedeno je u izvještaju MUP-a KS.

Samo dan ranije je u jutarnjim satima u sarajevskom naselju Nedžarići, u ulici Aleja Bosne Srebrene u općini Novi Grad, automobil udario pješakinju, tačnije 17-godišnju djevojku.

Prije toga, u poslijepodnevnim satima dogodila se na Aneksu strašna nesreća u kojoj nažalost smrtno stradao stariji pješak.

Težak udes, o čemu smo i pisali u više navrata dogodio se u 13:55 sati prije četiri dana na kolovozu ulice Safeta Hadžića.

Vozač je jučer u večernjim satima uhapšen, navode iz MUP-a KS.

Dana 13.06.2022.godine u 13:55 sati na kolovozu ulice Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka F. D., rođen 1936. godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Fiat Punto’, reg. oznaka E29-T-914, kojim je upravljao vozač E. Č., rođen 1999. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak F. D., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, na Klinici za neurohirurgiju, gdje je u 19:25 sati preminuo što je konstatovano od strane ljekara“, navode iz MUP-a KS.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Po nalogu dežurnog tužioca, istog dana u 21:00 sati, vozač E. Č. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u u vezi člana 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) u vezi stava 1. KZ F BiH i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, dodaju iz MUP-a.