Uhapšena trojica mladića koji su u devet navrata na Ilidži aktivirali eksplozivne naprave i izazivali paljevine

U Sarajevu su jučer uhapšena trojica mladića koja se sumnjiče da su u proteklom periodu izvršili devet krivičnih djela izazivanja opće opasnosti.

Trojac se tereti da su na području Ilidže vršili paljevine i aktiviranje ekplozivnih naprava.

Ovo su radili uz pomoć još dvojice mladića koji su ranije uhapšeni.

Dana 13.06.2022. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode lica: N. D., rođen 2002. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, Č. A., rođen 2002. godine u Zenici, gdje je i nastanjen i E. H., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklom periodu na području općine Ilidža počinili devet krivičnih djela iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti).

Isti su sa još dva lica koja su u ranijem periodu lišena slobode, vršili pomenuta krivična djela paljevinom i aktiviranjem eksplozivnih naprava, na štetu više oštećenih lica sa područja općine Ilidža“, naveli su iz MUP-a KS.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a navedena lica su predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim.