Ultra Crna Gora prikupila novac za kombi iz BiH: “Hvala svima đe čuli i ne čuli! Sve vam cvjetalo!”

Samo 17 sati trebalo je navijačkoj grupi Ultra Crna Gora da prikupi novac za novi kombi vlasnicima iz BiH koji su ostali bez motornog vozila pred utakmicu Crna Gora-BiH u Podgorici.

“Ultra Crna Gora” se oglasila na Facebook sa dobrim vijestima, a sav ostatak novca koji bude prelazio cijenu kombija biće prebačen u dobrotvorne svrhe.

Poštovana i časna crnogorska javnosti, trebalo nam je tačno jedan dan da pokažemo kakav je legat vjekova čojstva iza nas.

Pare su sakupljene, zahvaljujući uglavnom donaciji crnogorske porodice iz Berlina. Taj gest ne iznenađuje znajući kakvi su naši iseljenici i kakvo srce kuca u njima.

U danima kada smo po ko zna koji put pokazali zašto smo primjer kako ne moraš bit brojem velik da bi bio velik brojnima – u obavezi smo da se zahvalimo Crnogorkama, Crnogorcima, privrednicima, iseljenicima i svim crnogorskim Titanima koji su donirali koliko su imali, istog sekunda kako smo objavili početak akcije. Ta Crna Gora je ona kojoj nijednan nesretni nacionalizam ne može ništa.

Sve što pretekne van cijene kombija, biće upućeno u humanitarne svrhe. Hvala svima đe čuli i ne čuli. Sve vam cvjetalo! Mi sa tobom uvijek, ti bez nas nikad. Ultra CG”, navedeno je u saopćenju navijačke grupe.

“Zaisto nećete tako odit kući”

Najvatrenije udruženje navijača reprezentacije Crne Gore “Ultra Crna Gora” pokrenulo je jučer akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu kombija vlasniku iz Bosne i Hercegovine nakon incidenta u Podgorici.

Duel Crne Gore i BiH protekao je u sjajnoj atmosferi tokom cijelog dana, a za jedini incident pobrinuo se pojedinac ili manja grupa onih koji su zapalili kombi bh. navijača u Podgorici.

Pričinjena je velika materijalna šteta, a časni Crnogorci pobrinuli su se da bh. navijači ne ostanu na cjedilu.

Tako je Radio i Televizija Crne Gore ponudila smještaj i prijevoz unesrećenim bh. navijačima, a nekoliko sati nakon toga stigao je još jedan sjajan gest.

Ovoga puta u pitanju je formalno udruženje navijača reprezentacije Crne Gore “Ultra Crna Gora” koje skuplja novac kako bi se kupio novi kombi.

Ultra Crna Gora kao centralna tribina koja pod svojim okriljem okuplja sve grupe svih gradova, poziva javnost da nam se pridruži u skupljanju novčanih sredstava kako bi vlasnicima zapaljenog kombija bosanskih tablica kupili novi, jer ‘zaisto nećete tako kući odit, iz ove časne i junačke zemlje’”, navodi se u saopćenju ove grupe navijača.

Oni su vlasnika pozvali da ih, kako kažu, časti po burek sa sirom kada mu uruče donaciju i tako su privukli veliku pažnju navijača BiH koji su pozdravili sjajan gest.

U saopćenju je i ostavljen broj žiro računa organizacije “Ultra Crna Gora”: 510-74365-45.

Zbog “žestokih provokacija” navijača i gradonačelnici pozvao na smirivanje “tenzija”

Treba reći da je naš tim dočekan u fer i sportskoj atmosferi, a navijači obje selekcije natpjevavali su se na tribinama.

Podsjetimo, nakon posljednjeg zvižduka desila se i “provokacija” od strane navijača Crne Gore.

Naime, dok su naši navijači izlazili sa tribina stadiona u Podgorici, publika je skandirala “Burek sa sirom” – što je u našem narodu nedopustivo, jer svi znamo šta je burek.

Šaljivi snimak veoma brzo postao je viralan, a Crnogorci su zaradili visoku ocjenu za sinoćnje gostoprimstvo.

Nakon “žestoke provokacija” navijača Crne Gore na utakmici protiv Bosne i Hercegovine, “bockanje” je nastavljeno na Twiteru.

Tako su bh. navijači “žestoko uzvratili” Crnogorcima i poručili im “Dabogda vas sa biroa zvali”.

Toliko su “žestoke uvrede” otišle daleko da su morali i da reaguju gradonačelnici Sarajeva i Podgorice, Benjamina Karić i Ivan Vuković.

Oni su uputili nekoliko urnebesnih komentara na društvenim mrežama.

Vuković je pozvao gradonačelnicu Sarajeva da se “tenzije smire”.

Gradonačelnice Benjamina Karić, stvari se, očito, otimaju kontroli. Uvrede na nacionalnoj osnovi prijete da trajno naruše naše inače dobre odnose. Predlažem hitan sastanak prije nego ovo eskalira“, poručio je Vuković na Twitteru.

Uslijedio je odgovor Karić:

Utakmica reprezentacije BiH i CG potvrda je iskrenog prijateljstva. Ponosna sam na jake veze Sarajeva i Podgorice i uvjerena da će one biti još čvršće i da ćemo još dugo na druženjima imati dilemu burek, sjecani ili faširani. Čekamo vas za degustaciju na Baščaršiji“, odgovorila je Karić.