Video-foto/ Dašak Crne Gore u centru Sarajeva

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u okviru regionalne roadshow kampanje, koja ima za cilj promociju pred ljetnju turističku sezonu predstavila se danas u Sarajevu.

Posebno je zanimljivo bilo i oduševilo građane kako mladi ove zemlje izveli narodne folklorne plesove – kola.

Vrlo brzo se plato ispred SCC-a napunio velikim brojem građana koji su izvedbe s oduševljenjem pratili i snimali.

Također, među prisutnima bilo je i nekoliko poznatih lica.

Nakon što su mladi pokazali svoje umijeće igranja narodnih kola Crne Gore građanima je zapjevao i naš poznati pjevač Neno Murić.

Savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije Amel Dedeić kazao je da Crna Gora i ove godine ima dobru ponudu za građane Bosne i Hercegovine.

Građanima BiH je dobro poznata ponuda Crne Gore. Prvenstveno kad je u pitanju primorje ali ne treba zanemariti ni sjever Crne Gore koji sa svojim nacionalnom parkovima zaista ima šta da ponudi prvenstveno ljubiteljima adrenalinskih sportova“, smatra Dedeić.

Crna Gora bilježi sjajnu predsezonu

U Crnoj Gori trenutno boravi 39 hiljada gostiju, što je 74 posto više nego prošle godine, saopćio je ministar ekonomskog razvoja i turizma te zemlje Goran Đurović prije nekoliko dana.

Ocijenio je da se, sudeći prema trenutnim podacima, očekuje uspješna sezona.

Đurović je kazao da je nakon fantastične predsezone, sezona krenula odlično, o čemu svjedoče i podaci tutrstičkih organizacija.

Oni govore da imamo blizu 39 hiljada gostiju, što je 74 odsto više nego u istom razdoblju prošle godne, a tri posto više u odnosu na 2019. godinu.

Idemo da obaramo rekorde, idemo ka boljoj godini od rekordne 2019. Dobrodošli u Crnu Goru, čekamo vas”, poručio je Đurović.

On je kazao da očekuje goste iz čitavog svijeta.

Očekujemo goste sa Zapada, iz skandinavskih zemalja, iz regije. Bio sam u Srbiji i pozvao sam ljude. Idem u četvrtak u Bosnu i Hercegovinu (BiH) i njima ću reći isto”, rekao je Đurović.