Video/ Još jedan snimak muškarca i djevojke sa Čengić Vile, divljali dok se održavala matura osnovcima

U sarajevskom naselju Čengić Vila u ulici Bulevar Meše Selimovića sinoć je intervenirala policija.

Muškarac i djevojka su više od dva sata “terorizirali” mještane ovog naselja odnosno okolnih zgrada preglasnom muzikom iz automobila koji je bio parkiran nasred ulice, između zgrada.

Kako se vidi na videu muškarac i djevojka izlaze iz automobila, prelaze ulicu nekoliko puta i plastični tanjir ili tacnu prinose nosu…

Zatim, vrlo vjerovatno, što se može vidjeti po videu ušmrkavaju opojna sredstva.

Ovo, u najmanju ruku čudno ponašanje, izazvalo je reakciju nekoliko građana koji su pozvali policiju.

Policijska patrola je na kraju stigla, a jedan od službenika je sjeo u automobil sa muškarcem i djevojkom vjerovatno ih odvodeći ili do stanice ili na drugu lokaciju.

Sve vrijeme iz automobila je treštala glasna rep muzika, a muškarac je, prema tvrđnjama građana vikao “siđi Kenane”.

Također, isplivao je još jedan snimak istog para kako pravi haos i ispred jednog sarajevskog hotela i to u vrijeme dok se održavala matura učenicima osnovne škole.

Na novom snimku vidi se kako E. T. i djevojka, koji su nešto kasnije snimljeni na Čengić Vili, plešu na krovu automobila.

Ovaj performans je očigledno bio zagrijavanje pred dolazak na Čengić Vilu.

Oglasila se policija

O svemu se danas oglasila i policija, a muškarac je uhapšen i tereti se za ugrožavanje sigurnosti.

Ipak, ne spominje se konzumiranje narkotika što se jasno vidi na videu, te se ne spominje ni ženska osoba.

Dana 7. juna 2022. godine u 21:50 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lice E. T., rođen 1989. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti), na štetu K. A. iz Sarajeva.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela“, navode iz sarajevske policije.

E. T. je, kako se vidi na snimku, došao u naselje Čengić Vila, te uz glasnu muziku koju je pustio u automobilu, dozivao izvjesnog Kenana. Pozivao ga je da siđe.

E. T., muškarac kojeg je sarajevska policija uhapsila zbog prijetnji K. A., prije nego je s djevojkom došao na Čengić Vilu, pravio je haos i ispred jednog sarajevskog hotela i to u vrijeme dok se održavala matura učenicima osnovne škole, saznaje portal “Avaza”.

Na novom snimku do kojeg je došao portal “Avaza” vidi se kako E. T. i djevojka, koji su nešto kasnije snimljeni na Čengić Vili, plešu na krovu automobila.

Ovaj performans je očigledno bio zagrijavanje pred dolazak na Čengić Vilu.

Video / Droga ili nešto drugo: Muškarac i djevojka pravili haos, parkirali auto nasred ulice, odvrnuli muziku, odvela ih policija
CRNA HRONIKA
Video / Droga ili nešto drugo: Muškarac i djevojka pravili haos, parkirali auto nasred ulice, odvrnuli muziku, odvela ih policija
07.06.2022 u 22:49
Podsjećamo iz policije je rečeno da je E. T. uhapšen zbgo ugrožavanja sigurnost K. A.

– Dana 7. juna 2022.godine u 21:50 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lice E. T., rođen 1989. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti), na štetu K.A. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela – navode iz sarajevske policije.

Uhapšen muškarac sa snimka divljanja na Čengić Vili: Prijetio izvjesnom Kenanu, zvao ga da siđe!
CRNA HRONIKA
Uhapšen muškarac sa snimka divljanja na Čengić Vili: Prijetio izvjesnom Kenanu, zvao ga da siđe!
08.06.2022 u 10:16
Da li su narkotici uzrokovali ovakvo nekontrolirano ponašanje, nije poznato.