Video/ Snažno nevrijeme pogodilo Sarajevo, zelene površine zabijelio grad

U poslijeponevnim satima snažno nevrijeme pogodilo je glavni grad Bosne i Hercegovine.

Nakon poprilično sunčanog i toplog jutra sve se promijenilo u samo nekoliko minuta.

U trenucima je izgledalo kao da se nebo sručilo na zemlju.

Padao je jak pljusak koji su pratili grad i grmljavina, a čak su i zelene površine za trenutak zabijelile.

Kako je izgledalo pogledajte u videu ispod.

Od danas nam slijedi nekoliko dana iznimno nestabilnog nevremena

Podsjetimo, za danas je u našoj zemlji najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka izmjerne u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 11 stepeni, Ivan-sedlo 12, Bihać, Bugojno i Jajce 17, Zenica 18, Livno i Sokolac 19, Drvar i Prijedor 20, Sanski Most i Srebrenica 21, Bijeljina i Tuzla 22, Banja Luka, Gradačac i Zvornik 23, Doboj 24, Mostar i Sarajevo 25, Trebinje 26, Grude i Neum 29 stepeni.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, u cijeloj zemlji sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uz kišu i pljuskove, lokalno je muguća i pojava grada.

Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne jugo, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

U petak sunčanije na jugu. U većem dijelu zemlje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu do 27 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24, na jugu do 28 stepeni.

U nedjelju umjereno do ptetežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima i sa slabom kišom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26, na jugu do 29 stepeni.