Vojin Mijatović zvanično kandidat za člana Predsjedništva BiH: “Završimo s retrogradnim politikama Dodika”

Na današnjoj konferenciji za medije SDP BiH predstavio je kandidata za člana Predsjedništva BiH iz entiteta Republika Srpska Vojina Mijatovića.

Osim toga predstavljen je i novi član SDP-a iz Trebinja.

U skladu s onim što zagovaramo ne odričemo se nijednog dijela BiH. 2018. je bila ideja, ali su odustalo da se ne bi pomoglo Dodiku, a on je opet izabran. 2018. su građani izabrali dva građanska člana Predsjedništva, a brojači su odredili drugačije“, rekao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Dodao je da je Mijatović kandidat SDP-a, a ne Pokreta za državu.

Riječ je o kandidatu koji i danas u Banjoj Luci priča o BiH. Dva kandidata iz SDP-a, od kojih iza jednog stoji širok spektar partija i jedan koji nema to, ali za kojeg se nadamo da će okupiti kritičnu masu.Vojin je pokazao da je spreman za to“, dodao je Nikšić.

Milorad Klimović, diplomirani inžinjer mašinstva, novi je član SDP-a i kako je kazano ima zadatak da pokrene organizaciju u Trebinju.

Iskustva mi ne nedostaje. Znam šta znači pravljenje socijaldemokratske infrastrukture. 1996. godine sam je počeo praviti širom RS-a, kada smo bili nada“, rekao je Klimović na početku obraćanja.

Dodao je kako tu trenutno nema Hercegovaca, Trebinjaca, te da se nada da će ih biti u narednom periodu i da će ljudi osloboditi okova sitnih interesa.

Niko od njih (SDP, op. a.) nije tražio, nego sam sam došao zbog nade za svoje četvero djece“, podvukao je i dodao kako nam trebaju svi građani BiH.

Dosta iskustva u radu je imao i sa zapadnim i istočnim kompanijama, navodi.

Vojin Mijatović je u obraćanju kazao da će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH.

SDP treba biti na prostoru čitave BiH. Trebamo biti dokaz da je građanska multietnička BiH moguća“, kazao je Mijatović.

On je dodao kako prije šest mjeseci nije bio siguran da će biti kandidat, te je uputio apel dijaspori da se do 19. jula prijavi za glasanje i podsjetio da van BiH živi 500.000 građana BiH.

Mi državu imamo, iako je ona napadnuta, ali nemamo društvo. Vrijeme je da Bosanci i Hercegovci biraju bosance i hercegovce“, zaključio je Mijatović.