Završena obdukcija žrtava pokolja u Italiji koji je počinio Zlatan iz Doboja

Prošle sedmice javnost je šokirala informacija da su Lidija Miljković, porijekom iz Srbije i Gabrijela Serano iz Venecuele, ubijene u italijanskoj Vićenci.

Njima je presudio bivši muž i dečko Zlatan Vasiljević koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, tačnije Doboja, a nakon toga je i sebi presudio.

Zlatan Vasiljević je ispalio četiri hica na Lidiju Miljković pokazuju prvi rezultati obdukcije koja je trajala više od 12 sati.

Izvještaj patologa sa Univerziteta u Padovi, Đovanija Čeketa, deponovan je proteklih dana na sto glavnog tužioca Vićence Lina Đorđa Bruna i zamjenice Serene Čimiči. Rezultate obdukcije istražitelji će iskoristiti da razjasne šta se dogodilo.

U međuvremenu, mobilni tim nastavlja rad sa svjedocima, snimcima i sadržajima mobilnih telefona kako bi rekonstruisao posljednje trenutke života Lidije, kao i druge žrtve Gabrijele, kao i Zlatana.

Prema rekonstrukciji događaja, Vasiljević je prvo usmrtio bivšu djevojku Gabrijelu, pa je sa njenim tijelom u automobilu napravio zasjedu bivšoj ženi Lidiji.

Presudio joj je na ulici, a onda je pobjegao automobilom sa lica mjesta i oduzeo sebi život.

Ono što istražitelji pokušavaju da otkriju jeste zašto je Gabrijela Serano, koja je bila nekoliko mjeseci u vezi sa Vasiljevićem prije nego što ga je ostavila u martu, bila sa njim u automobilu.

Ona se navodno u martu vratila bivšem mužu i zamolila ga za pomoć, jer se plašila da će je Zoran povrijediti.

Istraga se sada fokusira na tajming akcije, kako bi utvrdila da li je Gabrijela ubijena prije ili poslije Lidije.

Postavlja se pitanje šta je Gabrijelu spriječilo da reaguje ako je vidjela da je Zoran oduzeo život bivšoj supruzi, ili je ipak ona njegova prva žrtva.

Nakon obdukcije sva tri tijela, nadležni će dozvoliti sahranu, a koja bi, prema pisanju italijanskih medija, mogla da bude održana početkom ove sedmice.

Italijanski mediji prenijeli su da je Lidija u nedelju, tri dana prije nego što se sve desilo, dobila anonimno pismo u kojoj je upozorena na opasnost. U potpisu je stajalo samo “tvoj prijatelj”.