Avion koji se srušio na Nišićkoj visoravni letio nisko, nekoliko puta se pokušali prizemljiti

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH, zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a KS i predstavnicima ostalih nadležnih institucija i agencija, uputio se na lokalitet Nišićke visoravni, nedaleko od Sarajeva, gdje je evidentiran pad letjelice.

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, izdao je upute za koordinirano djelovanje svih institucija i agencija koje će sudjelovati na uviđaju.

Kako su kazali iz Tužilaštva BiH živote su izgubile dvije osobe koje su državljani EU.

Prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe, državljani jedne od zemalja EU. Mjesto događaja bit će osigurano radi provođenja svih potrebnih istražnih radnji i vještačenja. Provest će se detaljne aktivnosti, sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti nesreće“, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Kako mediji nezvanično saznaju, riječ je o dva austrijska državljanina.

Njihov mali sportski avion u kojem su se vozili je francuskih registarskih oznaka.

Očevici koji su primijetili ovu letjelicu i u drugim dijelovima ovog područja ističu kako su letjeli nisko, te da su se pokušali prizemljiti više puta.

Podsjetimo, na Nišićkoj visoravni na području Ilijaša danas je došlo do pada nepoznate letjelice.

Policija Kantona Sarajevo je o padu letjelice obaviještena u 15:00 sati.

Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt dvije osobe”, kazao je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS.

Nakon uviđaja će biti poznato više detalja vezanih za ovaj događaj.