Danas dženaza mladoj reprezentativki Merimi Bujak, oglasila se selektorka

Cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i region, u ponedjeljak navečer potresla je smrt nekadašnje omladinske fudbalske reprezentativke Merime Bujak (24).

Kako je kazala selektorka naše “A” reprezentacije želja porodice bila je da se ne objavljuje uzrok smrti.

Razgovarala sam sa Meriminom majkom… Želja porodice je da se na objavljuje uzrok smrti, tako da to želim ispoštovati – drhtavim glasom, kroz suze“, kazala je selektorka naše ženske “A“ reprezentacije Samira Hurem.

Inače, igrala je u odbrani, gdje je pokazivala veliki potencijal, a za mlade selekcije BiH nastupala je do 2015. godine.

U selekcijama U-17 i U-19 bila je standardna, te pod lupom stručnog štaba “A” selekcije, koji je pratio njene igre. Međutim, opaka bolest prekinula je njene planove.

Merima je igrala za naše U-17 i U-19 selekcije, gdje je bila standardna igračica. Trebala je da pređe i u „A“ selekciju, ali na početku – jedno vrijeme, nije bila na svom nivou, da li zbog povrede ili nečeg drugog. Ali sam je ja pratila. Kasnije se izgubila…”, kazala je za Avaz Samira Hurem.

Rahmetli Merima je živjela u Njemačkoj, gdje je igrala i za Bajer iz Leverkuzena.

Pamtit ću je kao jednu finu curicu, radilicu. Užas“, zaključila je selektorka naše ženske „A“ reprezentacije Samira Hurem.

Dženaza i ukop rahmetli Merime obavit će se danas u 11:30 sati, u Metmanu kod Vupertala.