Danas oblačno vrijeme s povremenim padavinama, na snazi žuti meteoalarm

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 11 stepeni, Ivan-sedlo 16, Sokolac 17, Bugojno i Sanski Most 18, Bihać, Livno, Prijedor, Sarajevo i Srebrenica 19, Banja Luka, Doboj, Tuzla, Zenica i Zvornik 20, Bijeljina, Gradačac i Široki Brijeg 22, Grude 24, Mostar 28, Neum 29 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom i povremenim pljuskovima, lokalno je moguća i pojava grada.

Manje oblaka i više sunčanih perioda se očekuje se na jugu i na istoku zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočnog smjera, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Najviše dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu i u sjevernim područjima Bosne do 37 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima. Sredinom dana očekuje se kiša, a moguće su i kraće lokalne nepogode. Najviša dnevna temperatura oko 32 stepena.

Na snazi žuti meteoalarm

I danas je na snazi žuti meteoalarm za područje Bosne i Hercegovine zbog mogućeg grmljavinskog nevremena, odnosno visokih temperatura vazduha.

Budite svjesni, budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije vrlo mlade osobe.

Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće“, glasi upozorenje.