Dodik reagovao na Izetbegovićevu izjavu o vojsci: “Nas Srbe niko neće prebrojavati, ali ima nas dovoljno”

Nakon što su mediji objavili dio obraćanja predsjednika SDA Bakira Izetbegovića sa stranačkog skupa u Hadžićima stigle su brojne reakcije.

Izetbegović je podsjetimo kazao okupljenima “Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje…

Nakon što je objavljena izjava sa skupa na svom se Twitter profilu oglasio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Izetbegović kaže da su se muslimani (Način na koji Dodik naziva Bošnjake kako bi ih uvrijedio) prebrojali, učesnici protesta, takođe muslimani, prebrojali su Hrvate i kažu ima ih za dva vagona.

Nas Srbe niko neće prebrojavati, pa ni muslimani, ali treba da znaju da nas je dovoljno.

Ovo što slušamo posljednjih dana od muslimana iz Sarajeva udar je na mir i stabilnost, jednako kao i Šmitov nelegalni i antidejtonski dolazak i ponašanje u BiH”, napisao je Dodik.

Podsjetimo, Izetbegović je jučer boravio na skupu u Hadžićima, gdje je poručio da “Hrvati i HDZ neće dobiti ekskluzivitet, već pravična rješenja, onoliko koliko im pripada”.

Predsjednik SDA je u svom obraćanju govorio je i o vojnoj snazi.

Prebrojali smo se i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate“, bio je kratak Izetbegović.

Inače, govorio je o slučaju “najgoreg scenarija”.

Kako je rekao, Oružane snage će se morati poduprijeti letećim robotima, dronovima.

Izetbegović je dodao da se SDA suprotstavila lobijima kladionica, hidroelektrana, te građevinarima. Govorio je i o ezanu u Sarajevu.

Nisu u Banjoj Luci počeli pričati da je preglasan ezan, već u Sarajevu“, rekao je u Hadžićima predsjednik SDA.