Fahrudin Radončić: “Nadam se da će visoki predstavnik shvatiti poruku građana”

U toku su protesti ispred zgrade OHR-a, a prisutan je veliki broj građana.

I mnogi političari odvojili su vrijeme kako bi digli glas protiv najave izmjena Izbornog zakona BiH, koje bi trebao nametnuti visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je medijima kazao da se nada da će visoki predstavnik shvatiti poruku građana.

Poruka je da su ovdje i vlast i opozicija, sve političke stranke iz Sarajeva poslale molbu visokom predstavniku da jedan problem ne rješava tako što će napraviti još veći.

Ja se nadam da će on tu poruku shvatiti i da će odustati od nekih ideja za koje mi čujemo da će biti urađene, a koje nisu dobre za Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Radončić.

Upitan je i da li je Šefik Džaferović zloupotrijebio proteste time što je govorio na njima.

Moj komentar je da je Džaferović šef države i da mi imamo građansku dužnost da ga saslušamo i da je dobro da je i on govorio tamo“, zaključio je Radončić.

Podsjetimo, dio građana pokušao je spriječiti obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića tokom protesta ispred OHR-a.

Ipak, Džaferović je uspio da pošalje poruku visokom predstavniku Christianu Schmidta iako su se sve vrijeme čuli zvižduci određene grupe demonstranata koji su bili protiv govora političara.

Dodao je kako se želio obratiti kao predsjedavajući, a ne kao političar.

Zanimljvo je bilo kada se kantonalni zastupnik SDA Haris Zahiragić raspravljao sa građanima koji na protestima nisu željeli obraćanje člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Zatim se Zahiragić i raspravljao s bivšim borcima, a razlog je bio isti.