Foto: Klub vodenih sportova Orka Mostar

Lana Pudar za samo devet dana ostvarila šest finala!

Lana Pudar kao da nema limite obzirom da je impresivna Mostarka je izborila šesto finale u svega devet dana na na dva takmičenja, Evropskom juniorskom prvenstvu i Mediteranskim igrama.

Treće finale na Evropskom prvenstvu za juniorke Pudar je izborila danas na 50 metara delfin završivši na drugom mjestu u svojoj grupu polufinala sa vremenom 26.88.

Ispred nje je billa samo Hrvatica Pavalić brža za 38 stotinki.

Pudar je imala ukuno četvrto vrijeme polufinala, jer su u drugoj polufinalnoj utrci Vanotterdijk i Slusna imale nešto bolje vrijeme.

Prije toga mostarska sirena uzela je dvije medalja na EP u Bukureštu. Danas se okitila zlatom na 200 metara delfin, a prije dva dana na 100 metara iste discipline uzela je bronzanu medalju.

Nedavno završene Mediteranske igre, sa kojih je Lana došla u Rumuniju, bile su veoma uspješne za bh. predstavnicu.

Najuspješnija plivačica iz BiH u alžirskom Oranu osvojila je dvije zlatne medalje na 100 i 200 metara delfin, peto mjesto upisala je na 50 metara delfin.

Podsjetimo, naša sirena je u finalu utrke na Evropskom prvenstvu u Bukureštu uvjerljivo slavila s rezultatom 2:08.92.

Srebro je osvojila Francuskinja Tabatha Avetand sa čak 3,14 sekundi lošijim vremenom od bh. plivačice, dok je brozna pripala Italijanki Anni Porcari (+3.18).

Ovo je Lani druga medalja na Evropskom prvenstvu u Rumuniji nakon što je u utrci na 100 metara leptir osvojila srebro.

Do kraja prvenstva imat će priliku za još jednu medalju s obzirom na to da je za manje od sat vremena očekuje polufinalna utrka na 50 metara leptir.