MUP KS pozvao građane da se raziđu, Sejdić poručio da ne idu nigdje: “Donesite nam hranu i piće”

Javnom protestu koji je održan u blizini zgrade OHR-a u Sarajevu, prema prvim procjenama, prisustvovalo je više od sedam hiljada građana, saopšteno je iz MUP-a KS

Sve je proteklo bez incidenata, a sarajevska policija poziva građane da se raziđu.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uspješno provode aktivnosti na osiguranju navedenog javnog okupljanja koje je, sa sigurnosnog aspekta, proteklo bez incidenata.

Izražavamo zahvalnost za saradnju i blagovremenu razmjenu neophodnih informacija svim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BIH, a posebno Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i Federalnoj upravi policije.

Imajući u vidu da je manji broj građana ostao i dalje na mjestu javnog okupljanja, a da je isto prvobitno planirano do 21.00 sati, ovom prilikom pozivamo građane da se mirno i dostojanstveno raziđu, kako bi se stekli uslovi za normalizaciju saobraćaja na ovom području”, stoji u saopštenju Uprave policije MUP-a KS.

S druge strane, Dervo Sejdić, apelant pred Evropskim sudom za ljudska prava, pozvao je građane Sarajeva da osiguraju hranu i piće i da ostanu pred zgradom OHR-a.

I dalje se održavaju protesti protiv najave nametanja spornih izmjena Izbornog zakona BiH.

Sejdić je okupljenima poručio da “ne idu”.

S druge strane, MUP KS-a zatražio je od građana da se raziđu ispred Ureda visokog predstavnika.

Imajući u vidu da je manji broj građana ostao i dalje na mjestu javnog okupljanja, a da je isto prvobitno planirano do 21.00 sati, ovom prilikom pozivamo građane da se mirno i dostojanstveno raziđu, kako bi se stekli uslovi za normalizaciju saobraćaja na ovom području”, poručili su iz sarajevske policije.